14 Eylül 2009 Pazartesi

TARİH YAZIYORUZ(TÜRKİYE 69-64 SIRBİSTAN)


5 te 5 hatta 11 de 11... Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 12 dev adam fırtınası esmeye devam ediyor.. Elemelerden bu yana hiçbir maçı kaybetmeyen A Milli Basketbol Takımımız deyim yerindeyse bize kabir azabı çektirerek oynadığı maçta uzatmaların da sonucunda 69-64 yenmeyi başardı ve çeyrek final yolunda önemli bir avantaj olan ilk ikiyi garantiledi..
Maçın geneline baktığımızda iki sert savunma yapan takımın mücadelesi şeklinde geçen maç, takmılarının şutörlerinin de isabetsiz şutlar atması sonucu iyice zevksiz bir maç oldu.. Heyecan fırtınası son periyotta son 4 dakikada yaşandı aslında.. 3 dakika boyunca maç 63-61 de takıldı kaldı. Yani heyecan bile defansif oyunla yaşanıyordu..Bizim takımda Ersan, onlarda da Teodosic skor yükünü çeken isimlerdi.(Teodosic de hep 7 metreden sallası üçlükleri)
Hidayet'in formsuzluğu ve serbest atışlardaki kazmalığımız farkın az olması ve skorun bu denli düşük olmasının başlıca sebepleri arasındaydı bence..
Neyse ne, maçın hakkı beraberlikti derler ya futbol maçlarından sonra, belki bu maçında hakkı öyleydi diyebiliriz-tabi şu Teodosic 2-3 tane el üstünden kaçırsa uzamayacaktı bile- İşin bir enteresan tarafı da burada çıktı..

Uzatma skoru 5-0 yanlış duymadınız 5-0.. yani dakika başına bir sayı attık ve 5 dakikada hiç sayı yemedik..
Taktiksel savunmadan çok uyguladığımız agresif(gaz) savunma diğer takımların alışık olduğu bir durum değil aslında(hani burada Sırbistan ve Yunanistan defanslarını ayırabiliriz) bu maçları kazanmamızda baş rolü oynuyor.
Bugün Hidayet kötü oynama hakkını kullandı(1/16 isabet), 12 dev adam şut kaçırma rekoru kırdı fakat defanstaki hırçınlığımız ve Ersan ın 22 sayısı işi bitirdi..
Helal olsun çocuklar size...Bir turnuvada 5 maçı yenilgisiz götürmek her ne kadar iyi bir takım olsanız da çok kolay bir şey değil. Slovenya maçı ise taktik savaşı olacak..ama maç içersinde taktiksel olaylar değil de daha çok diğer grupta 3. ve 4.nün belli olması sonucu bir taktik belirleyecek takımlar(çeyrek final eşleşmesi için)..

Hiç yorum yok: