1 Eylül 2009 Salı

İlk Alt( Ankaraspor 0-2 Galatasaray)

Galatasaray 4.haftanın kapanış mücadelesinde, Ankaragücü kulübüyle "güç birliği" anlaşması dolayısıyla 11indeki birçok oyuncusunu bu kulübe vermeye hazırlanan-Ediz maçtan önce gitti sırada Meye,Mehmet Çakır, Risp,Senecky den bazıları bugün bazıları devre arası gidecekler- Ankaraspor'a konuk oldu..Maçın genelinde Galatasaray ın sol tarafında bir problem vardı..Arkadaşlarla bunu düşündük acaba bu da mı Sabri den kaynaklanıyor diye ama sonuçta vardı orda birşeyler.. O kanatta oynayan Ömer Aysan Barış'ın orta ve uzun pas antremanını izledik hep beraber Galatasaray ın sol tarafında.. Bunun haricinde orta sahanın göbeğinde sakatlıktan yeni kurtulan Mehmet Topal'ın formsuzluğu da gözlerden kaçmadı..zira bu oyuncu ileriye attığı hemen her pası rakibe atıp kendisine doğru atılan paslarda ise önce topun önüne geçip daha sonra sırtını rakibe dayaması beni bitirdi çünkü bu hareketi her tekrarlayışında rakip oyuncu ufak bir dokunuşla Mehmet Topal ın kontrolünde olduğunu düşündüğü topu rahatlıkla alabiliyordu..Üstüne üstlük diğer maçlarda muhteşem bir performans sergileyen Mustafa Sarp ın da bu maçlık izin istemesi(!) Galatasaray defans hattının dağınık görünmesine neden oldu..
Yalnız, bu organizasyonsuzluktan dolayı hücumda da pek bir varlık gösteremeyen Galatasaray ın imdadına yedek kulübesindeki yıldızlar yetişti Shabani Nonda, Harry Kewell ve Aydın Yılmaz oyuna girdikten sonra işin rengi değişti..74 te Kewell'ın kafa vuruşuyla durumu 1-0 yapan Galatasaray, ikinci golü de 83te Aydın'ın asistinde Nonda'nın ayağından buldu.. Ve iddaa tabiriyle Turkcell Super Lig'deki ilk ALT maçına imza atmış oldu. 2-0.

Sonuç olarak baktığımızda Galatasaray'ın bu maçtaki artısı ne taktiksel anlamda ne de oyun anlamındaydı..Doğru transfer politikasının sonucu olarak alınan bir galibiyet olarak görüyorum bu galibiyeti..Zira pek çok takım Kewell,Nonda,Aydın,Emre Güngör,Barış Özbek gibi oyuncuları direkt ilk 11 de oynatacakken öyle bir kadro kuruldu ki bu oyuncular yedek kulübesini oluşturuyor...
Not: İlk 11 de oynayan oyuncuların böyle olması da düşündürücü...
İkinci bir not: Baros çok formsuz. Bu gidişle Nonda ilk 11 oynar.

Hiç yorum yok: