4 Eylül 2009 Cuma

André-Pierre Gignac

Çoğumuz bu ismi 4-5 sene öncesine kadar anımsayamıyoruk..Fakat yetenekli fransızın ismini akıllara kazıması uzun sürmedi. Ligue 1 kariyerine Lorient takımında başlayan Gignac, daha büyük bir kulüp olan Toulouse a transferini 2007 yılında gerçekleştirebildi.. 2006 da Toulouse Fransa Ligi'nde fırtınalar estirip Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanmışlardı..Kadrosunda da İsveç Milli Takımı'nın oyuncusu Johann Elmander başta olmak üzere Emana gibi başarılı isimleri de kadrosunda bulunduran Toulouse bir sezon sonra bu oyuncuları elinden çıkararak Andre Pierre Gignac'ı ilk 11 e almayı düşünse de, golcü oyuncu ilk sezonunda hem fazla şans bulamadı hem de bulduğu şansı iyi değerlendiremeyip ligde 2, UEFA Kupası'nda sadece 1 gol atabildi. O sezon Toulouse için de herşey kötü gitti ve son maçta gelen galibiyetle ligde kalmayı başardılar. Bir sonraki sezon ise Toulouse biraz olsun düzlüğe çıktı ve UEFA Avrupa Ligi'ne Play-Off turundan katılmaya hak kazandı. Ancak esas patlama takımdan değil Gignac'tan geldi. Ligde inanılmaz maçlar çıkaran Ggnac, Fransa Ligi gibi mücadeleci bir ligde 24 golle gol kralı olmayı başardı... Son olarak ise UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Trabzonspor la eşleşen Toulouse un en can alıcı oyuncusu olup Avni Aker de 2 gol atma başarısı göstererek turu takımına getirmişti hatırlayacaksınız..
Tabii bu performansı Anelka yı bir türlü benimseyemeyen(!!!) Raymond Domenech'in gözünden de kaçmadı..Burada bir parantez açmak istiyorum. Bu tür gol kralı vs. yetenekli ve başarılı oyuncular her zaman milli takım hocalarının ilgisini çeken oyuncular olmayı başarmışlardır ve kısa bir dönem de olsa-yani genelde kısa bir dönem oynuyorlar-ülkelerinin milli takımında oynamayı başarmışlardır.(Ör: Bafetimbi Gomis (FRANSA), Vratislav Lokvenc(ÇEK CUM), Okan Yılmaz(TÜRKİYE), Peter Crouch(İNGİLTERE))
Andre-Pierre Gignac ta milli takım forması giymeyi başarmıştır. Fransa nın Dünya Kupası Elemeleri'nde Faroe Adaları ile yaptığı maçta attığı golle milli takımının bir faroe Adaları hezimetinden kurtulmasını sağlamıştır..
Fransızlar da yavaş yavaş uyanmaya başladı bu duruma..Zira yapılan araştırmalar da bunu doğrular nitelikte, Castrafootball isimli bir şirketin yaptığı Dünya Kupası elemeleri'nin istatistiksel araştırmasında oyuncunun Karim Benzema, Thierry Henry ve Nicolas Anelka nın performansıyla benzerlik gösterdiği hatta geçtiğini ve önlenemez bir çıkışı olduğunu söylemiş..
Detayına baktığımızda, bu sezonki performansıyla Andre Pierre Gignac ın 111 dakikada 5 kez rakip fileleri sarstığını görüyoruz ki bu gerçekten inanılmaz..Bu sayı Anelka için 145 dakikada 4 gol, Thierry Henry 450 dakikada 7 ve Karim Benzema 246 dakiada 7 gol atmışlar...

İşte, benim fiziğiyle Eskişehirspor'daki Mehmet Yılmaz a benzettiğim 24 yaşındaki Fransız golcü şu anda Fransa da oldukça revaçta ve gerek otoriteler gerekse halk Cumartesi karşılaşacakları Romanya maçında Andre Pierre Gignac a bel bağlamış durumdalar..

Hiç yorum yok: