16 Eylül 2009 Çarşamba

Olsun Çocuklar...(TÜRKİYE 67-69 SLOVENYA)


2.grupların son maçıydı ve çeyrekteki rakiplerimiz belliydi yani şöyle, işte ilk gruptaki sıralama belli olduğu için maçta ayrı bir hava vardı..
Fakat bu ayrı havayı yaratan Slovenler oldu.. Çok etkili ataklarla farkı 2.periyotta 19 sayıya kadar çıkardılar..İşte tam bu noktada bir kimlik savaşı verdi bence 12Dev Adam..Çünkü oynadığı hiçbir maçta skor anlamında bu kadar aciz durumlara düşmemişti ve asıl savaş bu farktan geri gelip oyuna tekrar katılabilme savaşıydı bu.. Ve bu sınavı başarıyla verdi A Milliler.. İlk yarının sonlarında farkı tekrar 4 sayıya kadar indirdik.. Bu toparlanmanın verdiği 2 şeyden 1i olan ''gaz'' son 5 dakikaya kadar etkisini gösterdi.. Sonra diğer etki ''yorgunluk'' devreye girdi. Tabi 19 sayıdan Slovenya gibi maç boyunca etkili üçlük atıp iyi savunma yapan bir takım karşısında bu denli geri dönüş yorucu oldu ve bunu son dakikalarda gerek şut seçimimize ve şut tercihlerimize yansıdı..
Bütün bunlara rağmen o son saniye 3lüğünü atsaydık maçı kazanmış olacaktık bu bile bu denli negatif etkilerin ve şanssızlığımızın üzerimizde olduğu bir maçta bizim kazanma alışkanlığımızın oluştuğunu göstermeye yetiyor..
Çeyrek finalde formsuz bir Yunanistan la oynayacağız, bizde formumuzun üst seviyesindeyiz.. Yetenek olarak çok fazla üstünlükleri yok bu da demek oluyor ki bu zorlu karşılaşmadan zaferle dönmemek için hiçbir sebep yok..Haydi 12 Dev Adam.

Hiç yorum yok: