9 Eylül 2009 Çarşamba

The lucky number 32


Bugün Türkiye - Bosna Hersek maçından sonra arkadaşlarla muhabbet ederken biri bir Christian Vieri vardı zamanında noldu ona dedi . Ben de bir zamanlar en sevdiğim oyuncu olan daha küçücük bir çocukken bile anneme yalvara yakara aldırdığım 3 tane farklı formasına sahip olduğum Vieri'yi unutanlara bir hatırlatayım dedim . Profesyonel kariyerine Torino'da başlayan Juventus da dahil İtalya'nın çeşitli takımlarında oynayan arada İspanya'ya da uğrayıp Atletico Madrid'de forma giyen Vieri'yi Vieri yapan ise kesinlikle İnter'de geçirdiği 5 muhteşem sezon ve attığı 103 gol oldu.

Sonrasında düşen formunu asla yakalayamamasının yanında İnter'den Milan'a giderek bence çok büyük bir hata yapmış ve onu eskiden çok seven İnter taraftarı da , asla O'nu benimseyen Milan taraftarı da onu kendi takımlarına ait görmemişlerdir.İşte tam olarak bu yüzden futbolu bırakmasının ardından henüz uzun bir süre geçmemiş olmasına rağmen Vieri İtalya'da çoktan unutuldu.

Herşeye rağmen Christian Vieri gerçekten büyük bir golcüydü ve benim gibi dünya futboluyla o dönemde tanışan çoğu küçük çoçuğun da kahramanıydı.Ayrıca o formalardan biri hala sağlam ve şu anda kardeşimin...

Hiç yorum yok: