9 Eylül 2009 Çarşamba

ÖMER AŞIK!



Aslında başlığa bugüne kadar skorları yazmıştım ama bu maç diğerlerinden biraz farklıydı..Şu ana kadar oynadığımız hiçbir maçta bir oyuncu bu kadar ön plana çıkmamıştı..Genç Ömer Aşık beni televizyon başında hop oturtup hop kaldrıdı...Gerçekten muhteşem bir performans sergiledi..Yanılmıyorsam double-double yaptı..

Maçın skoru: 87-69

Ev sahibi karşısında 7000 kişilik salonda seyirci avantajını elinde bulunduran Polonyalıları deyim yerindeyse parkeye gömdük ve farklı bir skorla sahadan ayrıldık..
Maçın genelinde üstünlüğümüz söz konusuydu, yalnızca 3.periyodun başlarında 3 numaralarıyla etkili olan Polonya bizim karşımızda çok da bir varlık gösteremedi.
Biz ise onların en en etkili yeri olan pota altını Ömer Aşık ile forse ettik ve hiç beklenilmedik olan bu hareketle onların oyun planını bir hayli bozduk..Ömer in aldığı basket-faullerle oyun disiplininden yavaş yavaş kopmaya başlayan Polonya ya indirici darbeler yine Ersan,Hidayet ve bugün gerçek yüzünü gösteren Semih ten geldi. Defansta ise hastalıktan kurtulan Ömer Onan Amerikan asıllı oyuncularını çok iyi tuttu..ve tabii ki yediğimiz 69 sayıda takım olarak iyi savunma yaptığımızın ayrı bir göstergesi..
Sonuçta 3 te 3 yaptık ve elemeleride dahil 9 da 9 oldu..
2 günlük aranın ardından 2.tur maçları başlayacak..Formumuz üst düzeyde..Böyle devam ederse Yunanistan,İspanya dışındaki takımları rahat yenebiliriz..Bravo 12 Dev Adam!!

Hiç yorum yok: